Dit is een website van Stimular

Kenniscentrum Duurzaam MKB

Duurzaam Ondernemen loont!

Deur open, heater uit

Dit is een (erkende) maatregel uit het Activiteitenbesluit voor branche: Bouw - bouwbedrijven, Handel en distributie, Bouw - installatiebedrijven, Bouw - schilders en onderhoud

Beschrijving

Beperk warmteverlies door de dichtstbijzijnde heater automatisch uit te schakelen wanneer de bedrijfsdeur geopend is.

Door openstaande deuren gaat veel verloren. De verloren warmte wordt door de heaters “aangevuld”. Door de dichtstbijzijnde heater uit te schakelen, verstoken ze geen brandstof meer.

De verwarming is met een deurcontact uit te schakelen. Dit kan een draadloos magnetisch contact zijn. Het bereik is zo’n 30 meter en is afhankelijk van de omstandigheden. Een andere optie is een indrukcontact (een indrukbare pin in het kozijn) of een kastje met een scharnierbare looprol veelal aan de zijkant van de deur. Bij het openen van de deur schiet de pen of de looprol naar zijn uiterste stand en komt het verbreekcontact in. Dan kan de heater worden uitgeschakeld.

Toepasbaarheid

De maatregel is toepasbaar als de deuren niet automatisch sluiten.

Milieuaspecten

Deze maatregel bespaart energie.

Financiële aspecten

Deze maatregel verdient zich binnen 5 jaar terug als de bedrijfsdeur niet automatisch sluit.

Aanvullende informatie

Doelmatig beheer en onderhoud (DBO)

Energiezuinige technieken moeten goed beheerd worden om te besparen wat mogelijk is. Daarom heeft de overheid voor alle erkende energiemaatregelen aangegeven welk doelmatig onderhoud en beheer nodig is. Stimular verwacht dat toezichthouders op hoofdlijnen / steekproefsgewijs zullen beoordelen hoe u voldoet aan deze maatregelen. Als op een enkele plek het beheer en onderhoud onvoldoende is, zal dat geen probleem zijn. Als er op meerdere plekken sprake is van achterstallig of onvoldoende beheer en onderhoud, zal de toezichthouder daar waarschijnlijk wel een punt van maken en uw vragen hoe u de DBO-maatregelen beter gaat borgen.

Voor de gebouwschil zijn de DBO-maatregelen:

Bron: Infomil, Kennisbank Energiebesparing en Winst

Geen reacties gevonden
Voeg uw reactie toe

Informatie van leveranciers wordt alleen geplaatst indien voorzien van minstens 1 referentie van toepassing bij een bedrijf.

  • Let op: Website URL zonder "http://" ervoor wordt niet geaccepteerd.

* Uw e-mail en telefoonnummer worden niet getoond op de website.