Dit is een website van Stimular

Kenniscentrum Duurzaam MKB

Duurzaam Ondernemen loont!

Desktops, laptops en beeldschermen met Energy Star

Beschrijving

Apparatuur met Energy Star heeft een lager elektriciteitsverbruik dan apparatuur zonder Energy Star specificatie. Het keurmerk bestaat voor desktops, laptops en beeldschermen.

Het opgenomen elektrisch vermogen van de apparatuur verschilt bij het opstarten, in slaap-modus, in stand-by-stand en (bij desktop en laptop) bij lage en hoge rekenkracht. Energy Star stelt eisen aan het opgenomen elektrisch vermogen (Watt) in al die situaties. Als een apparaat in elke situatie een lager opgenomen vermogen heeft dan komt het in aanmerking voor een Energy Star specificatie.

Apparatuur met Energy Star specificatie heeft (aan de achter- of onderkant) een (grijze) sticker met daarop het embleem van Energy Star. Mocht dit niet aanwezig zijn is op de website van Energy Star na te kijken welke apparatuur wereldwijd een Energy Star specificatie hebben:
https://www.energystar.gov/productfinder/product/certified-computers/
https://www.energystar.gov/productfinder/product/certified-displays/

Update 2018: Verlopen overeenkomst Energy Star

Op 20 februari 2018 is de overeenkomst tussen de regering van Verenigde Staten (VS) en de Europese Gemeenschap (EG) voor de coördinatie van het keurmerk Energy Star verlopen. Het is onduidelijk wat de consequenties zijn voor gebruik van het keurmerk in europa. Bij aanbestedingen kunt u vragen naar een testrapport voor het model dat is uitgevoerd volgens de Energy Star testmethoden voor computers. Energy Star registraties in de VS kunnen worden geaccepteerd op voorwaarde dat er tests zijn uitgevoerd volgens de Europese vereisten voor ingangsvermogen. Bron: PIANOo

Toepasbaarheid

Altijd toepasbaar

Milieuaspecten

Apparatuur met Energy Star heeft een lager elektriciteitsverbruik dan apparatuur zonder Energy Star specificatie.

Aanvullende informatie

Energy Star is een label dat is uitgegeven door de US EPA (Environmental Protection Agency), een Amerikaanse overheidsinstelling voor milieu-administratie.

Zie ook tips Energiezuinige werkstations, Energiezuinige beeldschermen en Laptops.

Bronnen: Infomil: kennisbank Energiebesparing en Winst

Geen reacties gevonden
Voeg uw reactie toe

Informatie van leveranciers wordt alleen geplaatst indien voorzien van minstens 1 referentie van toepassing bij een bedrijf.

  • Let op: Website URL zonder "http://" ervoor wordt niet geaccepteerd.

* Uw e-mail en telefoonnummer worden niet getoond op de website.