Dit is een website van Stimular

Kenniscentrum Duurzaam MKB

Duurzaam Ondernemen loont!

Groepeer koel- en vriescellen

Beschrijving

Het energieverlies tussen koelcellen onderling kan verminderd worden door de koelcellen met dezelfde temperatuur te groeperen. Pobeer de cellen met de hoogste temperatuur aan de buitenzijde te plaatsen en de cellen met de laagste temperatuur te omringen door cellen met een hogere temperatuur. De cellen met de laagste temperatuur hebben dan zo min mogelijk koudeverlies.

Toepasbaarheid

Bij meerdere cellen met verschillende temperaturen en een elektriciteitsgebruik van de vriescel groter dan 250.000 kWh. Deze maatregel is vooral toepasbaar bij nieuwbouw of renovatie.

Milieu aspecten

Energiebesparing.

Financiële Aspecten

Het betreft hier een logistieke maatregel. De meerkosten bij nieuwbouw zijn laag waardoor deze maatregel zich binnen het jaar terugverdient. 

Bron: Infomil

Naam: Cok Verkleij Bedrijfsnaam: Buitendijk Datum: 01 april 2002 Onze vriescel bevindt zich in de koelcel. Zo kan de kou worden hergebruikt. De koelcel is weer in tweeën gesplitst. Als er iets kapot gaat, dan kan alles makkelijk in de andere koelcel worden geplaatst. Beheersing van het proces is heel belangrijk. Dat garandeert kwaliteit en voorkomt dat er spullen moeten worden weggegooid.

Bron: Milieusensor DCMR, april 2002
Voeg uw reactie toe

Informatie van leveranciers wordt alleen geplaatst indien voorzien van minstens 1 referentie van toepassing bij een bedrijf.

  • Let op: Website URL zonder "http://" ervoor wordt niet geaccepteerd.

* Uw e-mail en telefoonnummer worden niet getoond op de website.