Dit is een website van Stimular

Kenniscentrum Duurzaam MKB

Duurzaam Ondernemen loont!

Bied OV-abonnementen aan

Beschrijving

Een trein- of buskaart wordt normaal gesproken aan het loket gekocht of via het huisadres. Voor een deel van de werknemers is dit een drempel om met het OV te reizen. Door een contract af te sluiten met OV-bedrijven kan je de medewerkers direct aan de benodigde kaarten helpen. Het bedrijf neemt dan de voorfinanciering voor zijn rekening, tegen een beperkte korting vanwege grootgebruik.

Je kunt overwegen om de volledige reis per openbaar vervoer te vergoeden, ongeacht de afstand. Werknemers krijgen daarmee zeker op grotere afstand een directe stimulans om vaker voor bus of trein te kiezen.

De NS en streekvervoerders hebben aparte abonnementsvormen. Combinatievormen zijn mogelijk (treinabonnement met zones voor vóór- en natransport of een abonnement stad/streek met NS abonnement). Zie hiervoor de reisinformatiegroep www.9292ov.nl. De OV-fiets kan een oplossing bieden voor het natransport.

Toepasbaarheid

Deze maatregel is toepasbaar voor bedrijven die bereikt kunnen worden per openbaar vervoer. En bedrijven met werknemers die regelmatig zakelijke ritten maken.

Milieuaspecten

Reizen met het openbaar vervoer leidt tot minder uitstoot van schadelijke stoffen dan het reizen per auto (ervan uitgaande dat de auto één persoon vervoert, vanaf twee personen is het OV niet altijd meer in het voordeel). 

Financiële aspecten

De kosten van OV-abonnementen zijn doorgaans niet hoger dan vergoedingen voor de auto, kilometervergoedingen of leaseauto’s.

Je bespaart op kosten voor parkeerplaatsen en administratiekosten.

Bron: Infomil

Naam: Tijs van de Wielen Bedrijfsnaam: Maasstad Ziekenhuis Datum: 30 November 2013 Hoe krijg je mensen uit de auto? Met deze vraag werd ik geconfronteerd toen het Maasstad Ziekenhuis vanaf twee lokaties met redelijke parkeergelegenheid verhuisde naar het huidige gebouw. ... Dé kans om fiets en OV te stimuleren. ... Ook kreeg iedereen voor een dag een gratis OV-probeerkaart met een persoonlijk reisadvies wat de beste route van huis naar werk was.

Bron: Fietserskrant Rotterdam, nov. 2013
Voeg uw reactie toe

Informatie van leveranciers wordt alleen geplaatst indien voorzien van minstens 1 referentie van toepassing bij een bedrijf.

  • Let op: Website URL zonder "http://" ervoor wordt niet geaccepteerd.

* Uw e-mail en telefoonnummer worden niet getoond op de website.