Dit is een website van Stimular

Kenniscentrum Duurzaam MKB

Duurzaam Ondernemen loont!

Vervang conventionele TL door hoogfrequente TL-verlichting (HF-TL)

Branche: Autobranche, Bouw - bouwbedrijven, Bouw - installatiebedrijven, Bouwmaterialen - Beton, Cultuur, Detailhandel - overig, Detailhandel - supermarkten, Detailhandel - tankstations, Grafische industrie, Handel en distributie, Hout- en meubelindustrie, Kantoren, Metalektro, Onderwijs, Overige branches , Recreatie - hotels, Recreatie - overig, Sport - algemeen, Sport - zwembaden, Voedingsindustrie, Zorg - dierenartsen, Zorg - zorginstellingen
Proces: verlichting
Thema: Elektriciteit

Beschrijving

Verlichting bepaalt vaak een groot gedeelte van het energieverbruik van bedrijven en instellingen (gemiddeld 20 tot 40% van het totaal). Meestal is er veel TL-verlichting. Daarbij wordt het energieverbruik veroorzaakt door de TL-buis én het voorschakelapparaat (bij conventionele TL ook wel starter genoemd). Er zijn zuinige alternatieven voor ‘ouderwetse’ (conventionele) TL.

Hoe weet u of u conventionele TL hebt? Deze heeft losse starters, die verwisseld kunnen worden als ze kapot zijn. Verder knippert deze TL bij het opstarten en ook aan het einde van de levensduur van de buizen.

Heeft u nog conventionele TL? Vervang uw conventionele verlichting door Hoogfrequente (HF-) verlichting. HF-verlichting kenmerkt zich door een elektronisch voorschakelapparaat (VSA). Voordelen zijn:

 • Een elektronische VSA gebruikt minder energie dan een mechanische of magnetische VSA (starter) (ongeveer 5 i.p.v. 10 tot 15 Watt).
 • HF-verlichting gaat langer mee (door een elektronisch VSA wordt de levensduur van een T8-lamp met 50% verlengd).
 • HF-verlichting is dimbaar (met aanvullende daglichtafhankelijke regeling resulteert dat in nog minder energieverbruik). Zie de tip Daglichtafhankelijke regeling van verlichting.
 • HF-verlichting geeft minder warmte af (dat bespaart op uw gebouwkoeling).
 • HF-verlichting is prettiger voor uw ogen, omdat de frequentie zo hoog is dat ons oog de lamp niet ziet knipperen.
 • Een defecte lamp schakelt automatisch uit en blijft niet vervelend aan en uit schakelen.
 • Snelle ontsteking van de lampen.
 • Minder problemen met netspanningsvariaties.

Vaak wordt de overstap naar HF-verlichting gecombineerd met vervanging van T8-lampen (ook wel TL-D genoemd, de gewone TL-buizen) door T5-lampen (een dunnere en kortere lamp). T5 is 17% efficiënter (meer licht per Watt, 104 lumen/Watt t.o.v. 89 lumen/Watt). T5 gaat ook langer mee (19.000 uur t.o.v. 6.000 uur voor een TL-D zonder en 9.000 uur voor een TL-D met elektronisch voorschakelapparaat).

Er zijn drie opties:

 1. Vernieuw armatuur
  De oude armaturen vervangen door HF-armaturen. Daarbij kunt u kiezen uit T8-lampen en T5-lampen. T5 is efficiënter en gaat langer mee, investeringskosten zijn echter hoger. Het geheel vernieuwen van de armaturen is met name interessant:
  • als er daglicht aanwezig is. In combinatie met daglichtregelingen op de armaturen hoeft namelijk het kunstlicht minder aan en bespaart u meer.
  • als de huidige armaturen geen of een slechte spiegeloptiek hebben. In de nieuwe situatie heeft u met armaturen met goede spiegeloptiek waarschijnlijk minder lampen nodig.
 2. Vervang TL-buis door spaaradapter en T5-lamp
  Zogenaamde opbouw- of retrofitsystemen. Iedere T8-lamp wordt vervangen door een T5-lamp. Deze geeft per lamp minder licht dan de T8-lamp. Door een reflector in de adapter kunt u de TL-buizen toch 1-op-1 vervangen. 58 Watt wordt vervangen door 35 Watt, 36 door 28 en 18 door 14. Bij ruimtes hoger dan 7 meter vervangt u lampen van 58 Watt door T5-lampen van 49 Watt.
  • Het gebruik van een opbouw- of retrofitsystemen moeten de bestaande armatuur moeten aan een aantal eisen voldoen. Zo moet er plaats zijn voor een adapter.
  • Teveel schakelen ( bijv. ten gevolge van bewegingsmelder ingesteld op korte tijd) is niet goed voor de levensduur van de lamp. Een bewegingsmelder ingesteld op lange tijd of een regeling op een hele lichtstraat kan wel.
  • Niet mogelijk in combinatie met (dimbare) daglichtregeling.
 3. Vervang conventionele VSA (starter) door HF VSA zonder vervanging van de armatuur en de lamp. Het vervangen van conventionele voorschakelapparaten door elektronische versies in bestaande armaturen is niet eenvoudig, omdat ook de bedrading moet worden aangepast. Vaak kost het niet eens zo veel meer om de armaturen helemaal te vervangen.

Toepasbaarheid

Overal waar conventionele TL-buizen hangen, maar met name in ruimten waar veel verlichting hangt (> 17 Watt/m2), de verlichting langdurig brandt (> 8 uur per dag) en/of de armaturen moeilijk bereikbaar zijn.

Gebruik in koelcellen TL-lampen speciaal voor lage temperaturen. Gebruik van TL-verlichting in vrieshuizen kan niet. LED is hier meer voor geschikt.

Milieu aspecten

Energiebesparing van 20 tot 80%:

 • 20 tot 50%: vervangen van alle oude TL-buizen door adapter met T5-buizen.
 • 80%: vervangen complete lichtstraat door HF-armaturen (de helft van de oude armaturen was overbodig) met een daglichtafhankelijke regeling in een fabriekshal met sheddaken (daglichtkoepels).

Financiële aspecten

Kosten (inkoop en plaatsen) van de drie opties zijn circa (afhankelijk van de kwaliteit, leverancier en grootte van de klus):

 1. € 60,- tot € 80,- voor een armatuur van 2 maal 58 Watt; een standaard armatuur is € 20,- goedkoper.
 2. € 15,- per stuk voor een adapter op de plek van een conventionele TL-buis van 58 Watt. De spaaradapter wordt gemiddeld genomen binnen 2 jaar terugverdiend.
 3. Conventionele VSA vervangen door HF VSA kost € 15,- tot € 20,- per armatuur, wanneer deze door het bedrijf zelf worden geïnstalleerd.

Bij vermindering van de armaturen neemt de besparing toe en de terugverdientijd af. Er zijn wel extra kosten voor het aanpassen van het plafond.

Deze maatregel staat op de Energielijst 2013 (code 210501). Indien de maatregel wordt toegepast ter vervanging van het huidige verlichtingssysteem in een bestaand gebouw, dan komt deze in aanmerking voor Energie Investerings Aftrek (EIA). Dit betekent dat u een extra bedrag ter grootte van 41,5% (2013) van het investeringsbedrag (inclusief montage) ten laste mag brengen van de winst. De meerkosten van het compleet vervangen van een armatuur voor HF zijn dan praktisch nihil. De nieuwe verlichting moet voldoen aan de minimaal vereiste Light Output Ratio. Zie voor meer informatie www.agentschapnl.nl/eia

Aanvullende informatie

Kijk ook naar de tips voor Ruimte leeg: licht uit door sensor en Daglichtafhankelijke regeling van verlichting en combineer deze voor een optimale besparing.

Bron: Stichting Stimular, TL Spaarverlichting, Schoon licht in de industrie

 
tip Naam: Andre
Bedrijfsnaam: Budgetlight
Homepage: www.budgetlight.nl
Datum: 05-04-2014
Wij zijn zowel leverancier van Kema-gekeurde T5-ECO adapters en hebben een eigen service bedrijf voor vervanging. Goed alternatief voor in fabriekshallen en bedrijven. In kantooromgeving is het beter om het complete armatuur uit te wisselen.
tip Naam: Edwin Hassleuver
Bedrijfsnaam: Dutch Ecolight bv
Homepage: www.dutch-ecolight.nl
Datum: 02-02-2014
Dutch EcoLight bv is een Nederlandse BV die Duitse gelicenseerde (TÜV) en gefabriceerde hoog frequente TL verlichting verkoopt, welke een besparingsrendement van 40% tot 60% realiseert. Ook heeft deze lamp de innovatieprijs gewonnen. Dutch Ecolight realiseert een besparing tussen 40% en 60% met een gemiddelde terugverdientijd van 2 jaar.
tip Naam: R. Meeuwis
Bedrijfsnaam: Lampstore
Homepage: www.lampstore.nl
Datum: 19-12-2013
Bespaar direct met de lichtoplossingen van Lampstore. Bekijk direct ons assortiment aan energie zuinige led verlichting.
tip Naam: K. Postma
Bedrijfsnaam: MEIPOS LED verlichting
Homepage: www.meipos.nl
Datum: 12-12-2013
LED TL Buizen van MEIPOS voldoen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen. Zo hebben ze een Power Factor die nagenoeg gelijk is aan de conventionele TL Buizen. Dit betekent dat er geen netvervuiling optreedt. Daarnaast hebben een aantal van onze LED TL Buizen een hoge kleurweergave-index (CRI). Dit maakt deze LED TL Buizen uitermate geschikt voor onder andere drukkerij en kapsalon, waar veel met kleur wordt gewerkt.
tip Naam: Mark Veltman
Bedrijfsnaam: STRALEX LED lighting
Homepage: www.stralex.nl
Datum: 21-11-2013
In Europa worden kantoorgebouwen meestal verlicht door TL verlichting. Door de opkomst van LED verlichting is er nu een volwaardige en energiezuinige vervanger van de oude TL technologie. Het vervangen van traditionele verlichting door LED is niet alleen een verstandige economische keuze maar u draagt ook bij aan verantwoord maatschappelijk ondernemen.
STRALEX biedt kwaliteit producten voor het vervangen van uw traditionele TL verlichting naar LED verlichting. Onze producten voldoen aan de eisen voor subsidie zoals door Agentschap NL zijn geformuleerd.
LED verichting van STRALEX is een zeer aantrekkelijk alternatief voor traditionele TL verlichting:
- Energiebesparing tot 70%
- Zeer lange levensduur
- Onderhoudsvrij
- Hoge en constante lichtopbrengst
- Geen flikkerend licht
- Duurzaam
Onze Excellence en Brilliance productlijnen zijn uitermate geschikt als vervanger van de traditionele TL buizen.
tip Naam: Martijn van Dam
Bedrijfsnaam: RentAlite
Homepage: www.rentalite.com
Datum: 22-09-2013
Rentalite is een innovatieve onderzoeks- en ontwikkelingsonderneming gespecialiseerd in energiebesparende projecten. Onze eerste focus is nieuwe, zeer innovatieve, lichttechnologie voor grootverbruikers. Ons doel: "Bescherm onze planeet en reduceer de enorme energiekosten en CO2 uitstoot, met duurzame nieuwe oplossingen". Wilt u weten hoeveel geld, energie en CO2 U kunt besparen met onze LED producten zonder investering? Mail ons voor een berekening op maat! martijn@rentalite.com
tip Naam: Jules Stijnen
Bedrijfsnaam: profleds bv
Homepage: www.profleds.nl
Datum: 04-08-2013
Dit informatieve artikel is geschreven in 2009. Ondertussen is er veel gebeurt op het gebied van verlichting. LED is zover door ontwikkeld dat mondiaal alle fabrikanten de productie van hun fluorescentielampen afbouwen en overschakelen op LED. T8 maar ook T5 hebben decennia lang goed licht geleverd maar kunnen vanaf nu met pensioen. Informeer naar LED verlichting voor de prijs van T5, en verdien binnen 20 maanden uw investering terug. info@profleds.nl
tip Naam: Rene van Luijk
Bedrijfsnaam: De Lampen Specialisten
Homepage: www.dlsgroep.nl
Datum: 11-04-2013
Voor het verlagen van het elektriciteitsverbruik bieden wij 3 opties aan:
1) Het verbruik per TL armatuur te verlagen door het complete TL armatuur te renoveren naar T5 armatuur.
2) Verlichting met sensoren efficient te schakelen. Uit genereert nog steeds de hoogste besparing.
3) Je inkoopprijs van de kwatt/ uur prijs verlagen.
tip Naam: martin evertse
Bedrijfsnaam: ILP-international
Homepage: www.ilp-international.com
Datum: 04-03-2013
Specialist in verduurzamen van verlichting, zowel retrofit als volledig nieuwe armaturen. Van advies tot realisatie. Leverancier van hoog rendement adapters en LED. Bel gerust voor een vergelijk tussen T5 en LED. Zie productinformatie op onze website.
tip Naam: Duurzaamlicht
Bedrijfsnaam: Duurzaamlicht.NU
Homepage: www.Duurzaamlicht.NU
Datum: 20-02-2013
Het Duurzaamlicht concept levert een maximale besparing op de verlichting door het combineren van energiezuinige verlichting, innovatieve raamfolies en high end sensortechnieken. Hierdoor wordt de hoeveelheid daglicht in de ruimte geoptimaliseerd (terwijl warmte, UV en schittering worden uitgefilterd)en is er minder kunstlicht nodig. Zo maakt u maximaal gebruik van GRATIS daglicht en creeert u een prettig leefklimaat.
tip Naam: Joran de Witte
Bedrijfsnaam: LUXimprove BV
Homepage: www.luximprove.com
Datum: 24-12-2012
Merkonafhankelijke totaalleverancier van kwik-vrije en energiezuinige verlichtingsoplossingen. U koopt direct bij de distributeur zonder tussenkomst van margenemende tussenschakels waardoor terugverdientijden gemiddeld rond de 3 jaar liggen met topkwaliteit ledproducten van de grootste merken (minimaal 10 jaar actief) op de Nederlandse markt. Als voormalige private label fabrikant weten wij wat we verkopen. Bekijk of bezoek onze vele referenties voor ondersteuning bij uw keuze
tip Naam: R. Van Praag
Bedrijfsnaam: SimpleLight
Homepage: www.simplelight.nl
Datum: 12-12-2012
Met SimpleLight kunt u op een aantal manieren zuinig met geld en het milieu omgaan. Met de juiste verlichting, armaturen en detectiesystemen wordt uw terugverdientijd verbeterd en houdt u de totale kosten van verlichting laag. Wist u dat door het gebruiken van Long Life lampen uw kosten met wel 2/3e kunnen verminderen? Deze zijn verkrijgbaar in T8, T5, CFL(spaarlamp), hogedruk natrium en halogeen. Wij geloven dat het doel de middelen bevestigd. Laat ons u inspireren.
tip Naam: Mohamed Essaghir
Bedrijfsnaam: De Klein verlichting
Homepage: www.retaillampen.nl
Datum: 05-09-2012
TL Adapters kunnen interessant zijn maar tegenwoordig zijn de kosten van een TL5 armatuur zo laag, dat het interessanter is een compleet nieuw armatuur te kopen in plaats van een TL5 adapter.
tip Naam: Kees Meijnen
Bedrijfsnaam: TES
Homepage: www.tes-online.nl
Datum: 20-07-2012
U wilt concreet besparen op uw verlichtingskosten. U wilt een helder advies, maximale zekerheid en geen gedoe met installatie. Vraag ons dan om onze referenties. Die zeggen meer dan een verkooppraatje.
tip Naam: Jonathan Chung
Bedrijfsnaam: LED Paneel Center
Homepage: www.ledpaneelcenter.nl
Datum: 16-07-2012
LED Paneel Center is gespecialiseerd in het leveren van LED panelen voor systeemplafonds, deze zijn kostenbesparend en energie efficiënt. Stap over naar dit geweldig product en zeg de conventionele TL-verlichting gedag!! Onze panelen zijn van hoogwaardige kwaliteit en onder andere gekeurd door TÜV en NMI(VSL) en voldoen aan de gestelde eisen voor Energie Investerings Aftrek. Zie voor meer info: www.ledpaneelcenter.nl
tip Naam: H. Pottjewijd
Bedrijfsnaam: Lumeneco
Homepage: www.lumeneco.nl
Datum: 14-07-2012
Onze tubes in tubes vervangen uw bestaande t8 buizen. De tubes zijn voorzien van een aantal specifieke veiligheids aanpassingen. Vervanging van de armaturen is niet nodig. De gemiddelde terugverdientijd is 1,5 jaar. Wij verzorgen voor u de Energie Investeringsaftrek (EIA)
tip Naam: A'dam van NieuwenhuizenInfo
Bedrijfsnaam: A.van NieuwenhuizenInfo en zn.
Homepage: Www.vannieuwenhuizen-bv.nl
Datum: 11-07-2012
Besparen op energiekosten is dubbel zo fijn als dit begint met een directe besparing op de aanschafkosten van uw lichtbron! A van Nieuwenhuizen groothandel in verlichting en batterijen door heel Nederland.
tip Naam: Jelmer Las
Bedrijfsnaam: Eposs
Homepage: www.Eposs.nl
Datum: 09-07-2012
Als fabrikant van Kema-gekeurde tl5-adapters en andere energiebesparende systemen zijn wij dé expert op het gebied van energiezuinige verlichting. Kwaliteit is prioriteit. Laat u vrijblijvend voorlichten door professionals! Mail ons via info@eposs.nl.
tip Naam: Hugo
Bedrijfsnaam: Het LED Warenhuis
Homepage: www.hetledwarenhuis.nl
Datum: 01-07-2012
Informeer naar de mogelijkheden om uw bedrijfsverlichting om te zetten naar LED verlichting.
De voordelen zijn nog eens ruim 60% energiebesparing én ze gaan 50.000 branduren mee.
Wij maken gratis voor u een berekening betreffende uw stroomkosten.
tip Naam: Rien de Puit
Bedrijfsnaam: Ekolight Nederland
Homepage: www.ekolight.nl
Datum: 18-06-2012
U wilt energie besparen op uw verlichting ? Laat u dan eerst grondig voorlichten wat voor u de beste optie is. LED of T5.
*Gratis vakkundig en eerlijk advies.
*Gratis lichtplan met terugverdientijd
*Alleen TüV gecertificeerde producten.
Kijk ook eens op www.ekolight.nl veel gestelde vragen of maak een afspraak dan kom ik geheel vrijblijvend een lichtscan bij u uitvoeren. info@ekolight.nl
tip Naam: Kåre Becker
Bedrijfsnaam: Becker&Scheffer B.V.
Homepage: www.beckerenscheffer.nl
Datum: 07-06-2012
Becker&Scheffer BV biedt u een totaalpakket bestaande uit financieringen tegen 0,00% rente, subsidiebegeleiding, levering van bijna alle type verlichtingssystemen T5/LED/T8, montage, lichtplannen en groene stroom tegen lagere tarieven dan uw huidige leverancier. Kortom bij ons kunt u terecht om uw bedrijf geheel te verduurzamen zonder de knip te hoeven trekken om vervolgens nog steeds enorm veel te kunnen besparen! En dit tegen 0,00% rente
tip Naam: Tjerks Clein
Bedrijfsnaam: Ceco Projects
Homepage: www.cecop.nl
Datum: 29-05-2012
Een goed bedrijfsrendement gecombineerd met bescherming van het milieu, het is mogelijk!!
Met T5 Eco-tl adapter of de Led-PL ter vervanging van de PL-C 18 en 26 watt, zijn besparingen tot 75% mogelijk.
Voor informatie of advies kunt u altijd bij ons terecht. www.cecop.nl
tip Naam: Jan Hendrik Plasmeijer
Bedrijfsnaam: Lumenlight
Homepage: www.lumenlight.nl
Datum: 21-05-2012
Lumenlight is dé specialist in het energiezuinig maken van bestaande TL verlichting. Wij renoveren uw armaturen of plaatsen TL adapters, zodat de nieuwste generatie energiezuinige lampen in uw TL armaturen kunnen worden gebruikt.
Het aanpassen van uw TL verlichting is de snelste en voordeligste manier om veel energie te besparen. Door uw oude TL armatuur te voorzien van de nieuwste verlichtingstechniek, bespaart u gemiddeld 40% energie.
tip Naam: D.J. Kauwen
Bedrijfsnaam: TL Besparen
Homepage: www.tlbesparen.nl
Datum: 05-05-2012
TL Besparen is uw adviseur en leverancier op het gebied van T5 verlichting, T5 Bespaar Adapters, armaturen en aanverwante verlichtingsartikelen. Onze aanpak is gebaseerd op gedegen kennis van de markt, zorgvuldige analyses en een merkonafhankelijk advies.
Een advies op maat en een totale ontzorging zijn onze kernwaardes naar de klant. Nu direct 40% besparen en weten welke ondernemers u voorgingen? Kijk op onze website www.tlbesparen.nl of neem direct contact op met een van onze adviseurs.
tip Naam:
Bedrijfsnaam: Smart Energy Products BV
Homepage: www.besparenoptlverlichting.nl
Datum: 13-04-2012
Wij helpen u stap voor stap met het besparen op uw tl verlichting. Schrijf u in op de site en u antvangt een stappenplan.
tip Naam: D. Hoogeboom
Bedrijfsnaam: Energie besparen doen wij zo! BV
Homepage: www.energiebesparendoenwijzo.nl
Datum: 25-01-2012
Wij zijn marktleider in Nederland op het gebied van de (T8 T5)TL Bespaaradapter. Naast de TL Bespaaradapter leveren wij ook nieuwe T5 armaturen.
tip Naam: Cees Hermes
Bedrijfsnaam: Less Energy B.V.
Homepage: www.less-energy.nl
Datum: 21-01-2012
Als leverancier van hoogwaardige, innovatieve en energie-efficiënte verlichtingssystemen behoort Less Energy inmiddels tot leverancier van vele binnen- en buitenlandse installatiebedrijven. Less Energy helpt voor uw situatie de passende toepassing te geven, of dit nu de T5 adapter, LED Buis of nieuwe armaturen zijn. Voor meer informatie zie onze website
tip Naam: Patrick van Wezel
Bedrijfsnaam: City Electrical Factors
Homepage: www.cef.nl
Datum: 08-07-2011
Wij zijn wereldwijd met 1300 vestigingen de specialist op het gebied van verlichting en besparingen. Voor het mkb en de installateurs hebben wij zeer goede condities. Van topmerk tot huismerk, laat ons u verrassen door de service en het aanbod. Geen minimale orderwaarde!
tip Naam: Bram van der Linden
Bedrijfsnaam: Lampdirect.nl
Homepage: www.lampdirect.nl
Datum: 29-06-2011
Let op dat de lichtopbrengst bij T5 adapters ook flink daalt. Wij kunnen u aan de hand van Philips specificaties precies vertellen hoeveel lichtopbrengst u verliest. In veel gevallen is het ook interessant voor een ECO TL buis te kiezen. Deze besparen 10% energie en kosten gemiddeld €1,- meer dan normale TL buizen.
tip Naam: Eugène Goossen
Bedrijfsnaam: All-Lighting B.V
Homepage: www.alll.nl
Datum: 01-06-2011
Energiebesparing met een goede adapter, TÜV + EMC gesertificeerd hoeft geen €30,= tot €50,= te kosten! Een adapter met deze kwaliteit, voor een 58watt T8 armatuur kost €27,95! Garantie zit daar ook gewoon op.
tip Naam: Erik Pot
Bedrijfsnaam: Djogle Business BV
Homepage: http://www.t5tlverlichting.nl
Datum: 30-05-2011
Vervang zo snel mogelijk uw TL of het nu traditioneel is of HF naar T5. Wij hebben de oplossing die gewoon 40% tot 60% bespaart. En bewezen. Gewoon de TL balk vervangen naar een T5 TL balk. Niks naar HF, gewoon direct naar T5. Laat het armatuur zitten. Wij verzorgen GRATIS TL scans. U zult versteld staan van deze oplossing en toepassing, email naar info@djogle.nl of bel gewoon, nog sneller 0654-667919
tip Naam: K. van Gelder
Bedrijfsnaam: Lumeco B.V.
Homepage: www.lumeco.nl
Datum: 02-05-2011
Alles van het aanpassen van uw huidige T8 (tl) verlichting tot een totaal nieuw besparend verlichtingssysteem behoort tot de mogelijkheden. Laat u vrijblijvend adviseren en kom gezamenlijk met de expert tot de energiezuinige oplossing die bij uw locatie past. Ga voor meer informatie naar www.lumeco.nl of stuur een e-mail naar info@lumeco.nl voor gratis advies.
tip Naam: Ruud Asmus
Bedrijfsnaam: EKO Solutions
Homepage: WWW.EKOSOLUTIONS.NL
Datum: 17-03-2011
Met onze T8-HFT5 adapters bespaard u >40% energie. Samen met onze eigen T5 buis geven wij 2 jaar garantie. De installatie is binnen 1 minuut gebeurd. In bijna alle gevallen wordt de investering tussen de 1 en 1,5 jaar terugverdiend. De milieuvriendelijke T5 buizen hebben ook nog eens 80% minder kwik en fosfor, komen ook nog eens in aanmerking voor 41,5% Energie Investerings en zijn TÜV gekeurd. zie: WWW.EKOSOLUTIONS.NL

tip Naam: Michiel Goofers
Bedrijfsnaam: Energie Besparen Doen Wij Zo!
Homepage: www.energiebesparendoenwijzo.nl
Datum: 21-11-2010
Onze T8-T5 adapters maken het mogelijk om -letterlijk in een handomdraai- energiezuinige en milieuvriendelijke T5 buizen te monteren in traditionele T8 armaturen.
De voordelen: > 40% minder energieverbruik, 80% minder kwik en fosfor, 44% Energie Investerings Aftrek, 1 à 1,5 jaar terugverdientijd, 2 jaar garantie en TüV gekeurd.
tip Naam: Moenier Oulad
Bedrijfsnaam: TRILUX
Homepage: www.trilux.nl
Datum: 08-11-2010
Als internationaal marktleider in duurzame verlichting adviseert TRILUX u graag over energiebesparende mogelijkheden.
Met beproefde TRILUX technieken als hoogfrequente TL-systemen of LED-armaturen, daglichtregelingen en aanwezigheidsdetecties kan veel energie
worden bespaard. Deze besparing kan oplopen van 30 tot maar liefst 70%.
Meer besparingstips en tools: www.trilux.nl
tip Naam: Rob Stolk
Bedrijfsnaam: Spaarbuis bv
Homepage: www.spaarbuis.eu
Datum: 06-10-2010
Inmiddels zijn er drie types van de energiezuinige Spaarbuis (T5) op de markt die de in het conventionele TL-armatuur passen: het basistype heet nu de Spaarbuis Classic, voor de foodsector met hardplastic omhulsel is de Spaarbuis Safe en nieuw is de Spaarbuis Reflex met ingebouwde reflector voor 15% meer lichtopbrengst. De buizen zijn in de gangbare kleuren verkrijgbaar en normaal gesproken binnen een jaar terugverdiend. Ze hebben KEMA-keur CE. Info: www.spaarbuis.eu
tip Naam: Ron Oei
Bedrijfsnaam: Green Lightning
Homepage: www.greenlightning.nl
Datum: 17-07-2010
Net als onze collega's kunt u ook bij ons terecht voor duurzame en energiezuinige TL verlichting.
Met een verschil: Green Lightning kan alle vergelijkingen aan op het gebied van levensduur, duurzaamheid, kwaliteit/prijs verhouding!
Neem voor meer informatie gerust contact op en laat u vooral goed informeren!
tip Naam: R Deurloo
Bedrijfsnaam: GreenFox
Homepage: www.green-fox.nl
Datum: 22-02-2010
GreenFox heeft zich gespecialiseerd in het energiezuinig maken van bestaande verlichting. Wij kunnen uw huidige armatuur aanpassen naar energiezuinig T5 met elektronica van Philips of Osram. Besparingen tot wel 62% zijn mogelijk met een minimale investering.
Kijk op http://www.green-fox.nl/form_aanvraag.htm wat uw mogelijke besparing kan zijn.
tip Naam: Stefan van der Putten
Bedrijfsnaam: EnergyFirst
Homepage: www.energyfirst.nl
Datum: 17-02-2010
Een vervanging van alleen het vsa zou ik niet aanraden. Hierbij moet namelijk ook al de bedrading omgelegd worden en dan is het beter om gelijk ook om te schakelen naar T5 lampen. Dit maakt de totale besparing groter. Heeft u interesse in renovatie van uw oude verlichtingsinstallatie. Ga dan naar onze website. Hier staan de verschillende mogelijkheden verder uitgewerkt. Ook kunt u alle benodigdheden voor renovatie van uw verlichtingsinstallatie kopen op www.energyfirst-webshop.nl.
tip Naam: Victor Seignette
Bedrijfsnaam: TL Spaarverlichting
Homepage: www.tlspaarverlichting.nl
Datum: 12-11-2009
Verlicht je energierekening met onze spaaradapters. Er zijn veel voordelen:
* Prettiger voor je ogen: geen getril of geknipper meer
* Geheel geluidsvrij: geen gezoem danwel enig geluid bij het aanzetten
* Elk merk T5 TL buis is te gebruiken (Philips, Osram, GE etc.)
* Elke lichtkleur is mogelijk
(kleurcode 830, 840 etc.)
* Simpele montage; binnen een paar minuten draai je de spaaradapter met T5 buis in.
Lees meer op onze website.
Voeg uw reactie toe
Uw naam:
Bedrijfsnaam:
Homepage:
Email:
(optioneel, wordt niet getoond)
Telefoonnummer:
(optioneel, wordt niet getoond)
Reactie:
Type hier de code uit het plaatje hiernaast.