Dit is een website van Stimular

Kenniscentrum Duurzaam MKB

Duurzaam Ondernemen loont!

Loopvlakvernieuwde banden op vrachtauto's en bussen

Beschrijving

Loopvlakvernieuwde banden hebben voor vrachtwagens en bussen de voorkeur, omdat het karkas van de oorspronkelijke band kan worden hergebruikt. Zo wordt het materiaalgebruik beperkt.

Toepasbaarheid

Loopvlakvernieuwde banden doen kwalitatief niet onder voor nieuwe banden en zijn daarom algemeen toepasbaar bij vrachtwagens en bussen.

Milieu aspecten

Voor de productie van een venieuwde band is tot 75% minder energie en grondstoffen nodig. Daarnaast neemt het storten van oude banden af.

Financiële aspecten

Het gebruik van loopvlakvernieuwde banden leidt tot een verlaging van onderhoudskosten.

Aanvullende informatie

De overheid vraagt voor onderhoud aan het eigen wagenpark toepassing van loopvlakvernieuwde banden. Bij Pianoo vindt u informatie over duurzaam inkopen (criteria van AgentschapNL).

Let ook op het type banden. Veel voertuigen zijn die uitsluitend ingezet worden voor regionaal vervoer, zijn voorzien van banden bestemd voor lange afstand transport. Het gevolg hiervan is dat de gemonteerde banden veel eerder aan vervanging toe zullen zijn dan wanneer de betreffende truck voorzien was van banden voor regionaal transport.Banden specifiek voor regionaal transport gaan bij dit soort vervoer zeker 10 tot 20% langer mee door een andere rubbersamenstelling en profieltekening dan banden voor lange afstand transport.

Bron: Agentschap NL, Criteria voor duurzaam inkopen van onderhoud transportmiddelen, transportonline.nl

Geen reacties gevonden
Voeg uw reactie toe

Informatie van leveranciers wordt alleen geplaatst indien voorzien van minstens 1 referentie van toepassing bij een bedrijf.

  • Let op: Website URL zonder "http://" ervoor wordt niet geaccepteerd.

* Uw e-mail en telefoonnummer worden niet getoond op de website.