Dit is een website van Stimular

Kenniscentrum Duurzaam MKB

Duurzaam Ondernemen loont!

Schone en zuinige bestelauto's

Beschrijving

Let bij de aankoop van een bestelauto of bus op schone, zuinige en lichte modellen.

Verbranding van benzine, diesel en aardgas draagt bij aan het klimaatprobleem. Kies daarom bij voorkeur voor duurzame alternatieven. Lees meer over Duurzame brandstoffen voor personenauto’s en bestelauto’s.

Schone bestelauto’s

Om de negatieve invloed van voertuigen op het milieu en de gezondheid zoveel mogelijk te beperken zijn er Europese normen ontwikkeld. Op dit moment is Euro 6 de wettelijke norm voor nieuwe voertuigen. Euro 6 motoren stoten minder stikstofoxiden uit. Alle merken leveren dieselmotoren die voldoen aan deze normen. Kijk voor een schoon voertuig ook naar Elektrische bestelauto’s en Aardgasauto’s.

Zuinige bestelauto’s

  • Op www.bestelauto.nl staan tests en vergelijkingen van o.a. het brandstofgebruik van diverse modellen.
  • Op www.anwb.nl vindt u de top 10 zuinige bestelwagens. De auto’s zijn onderverdeeld in kleine, middelgrote, grote auto’s , én elektrische bestelauto’s.

Lichte bestelauto’s

Laat een lichtgewicht interieur inbouwen voor het opbergen van gereedschappen en materialen. Dit bespaart brandstofverbruik

Toepasbaarheid

Algemeen toepasbaar bij aanschaf van nieuwe bestelauto’s of bussen.

Milieuaspecten

Minder energieverbruik en uitstoot van NOx en fijnstof.

Financiële aspecten

Een lichtere constructie van een bestelwagen levert 2 tot 3% brandstofbesparing op. Tot 1 januari 2015 is er voor emissiearme bestelauto’s subsidie beschikbaar, zie: rvo.nl

Aanvullende informatie

De overheid kan bij uitbesteding van transportdiensten eisen dat u gebruik maakt van Euro 5 voertuigen en extra punten toekennen bij schonere voertuigen. Zie voor meer informatie Pianoo; hier vindt u informatie over de criteria rondom duurzaam inkopen.

Bron: Infomil, Stimular

Voeg uw reactie toe

Informatie van leveranciers wordt alleen geplaatst indien voorzien van minstens 1 referentie van toepassing bij een bedrijf.

  • Let op: Website URL zonder "http://" ervoor wordt niet geaccepteerd.

* Uw e-mail en telefoonnummer worden niet getoond op de website.