Dit is een website van Stimular

Kenniscentrum Duurzaam MKB

Duurzaam Ondernemen loont!

Optimaliseer aan- en uitschakelen apparatuur

Beschrijving

Wanneer apparaten aan staan, in stand-by op temperatuur worden gehouden of als een pomp blijft draaien, wordt onnodig energie gebruikt. Stel apparatuur (computers, printers, warme-drankenautomaten) zo in dat ze wanneer ze korte tijd niet gebruikt worden, direct naar een energiebesparende stand schakelen. Verkort de stand-by tijd door de apparatuur (met een tijdschakelklok) uit te schakelen zodra deze voor langere tijd niet gebuikt wordt.

Toepasbaarheid

Een energiebesparende stand is toepasbaar wanneer apparatuur voor korte tijd niet gebruikt wordt. Uitschakelen van apparatuur is rendabel wanneer deze de rest van de dag of een heel dagdeel niet gebruikt worden.

Milieu aspecten

Deze maatregel bespaart op het energieverbruik van apparatuur.

Financiële aspecten

Optimaal schakelen van apparatuur bespaart tot 50% op het energieverbruik van apparatuur. Kosten zijn voornamelijk tijd en/of het aanschaffen van een tijdschakelaar. Een tijdklok met weekprogramma kost tussen € 10,‐ en € 40,‐. De terugverdientijd is minder dan 1 jaar.

Aanvullende informatie

Zie ook de tips:

Bron: Stichting Stimular

Geen reacties gevonden
Voeg uw reactie toe

Informatie van leveranciers wordt alleen geplaatst indien voorzien van minstens 1 referentie van toepassing bij een bedrijf.

  • Let op: Website URL zonder "http://" ervoor wordt niet geaccepteerd.

* Uw e-mail en telefoonnummer worden niet getoond op de website.