Dit is een website van Stimular

Kenniscentrum Duurzaam MKB

Duurzaam Ondernemen loont!

Voorbeeld Autoschade Alderliesten

"Voorop lopen bij nieuwe ontwikkelingen"

Piet Alderliesten, Autoschade Alderliesten

onze missie

Wij kiezen bewust voor een innovatieve manier van ondernemen. Door betrokken te zijn bij nieuwe ontwikkelingen in de branche, trekken wij klanten naar ons toe en zijn wij anderen een stapje voor wanneer bijvoorbeeld wet- en regelgeving worden verscherpt. Milieuzorg staat bij ons op een hoog plan, niet alleen voor de gezondheid van de medewerkers maar ook voor de leefomgeving. Bij elke investering denk ik over de gevolgen voor het milieu na.

maatregelen

Wij zijn het enige autoschadeherstelbedrijf in de regio dat milieusparende autoreparaties mag uitvoeren in het kader van de Groene Polis, tegenwoordig Beter Bewust Polis genoemd. Dit betekent dat bepaalde carrosserie delen van auto’s onder strikte voorwaarden worden hergebruikt. Deze polis is kostenbesparend voor de verzekerde en ook besparend voor het milieu.

Ook zijn we betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe lakverpakking voor de autospuiterij. De traditionele blikken zijn moeilijk te doseren en slecht leeg te krijgen waardoor een enorme berg gevaarlijk afval ontstaat. Samen met de verfleverancier hebben we een nieuwe verpakkingszak voor autolakken in de praktijk getest. Het vervoer van de zakken is veel efficiënter, de dosering gaat beter en de zak is geheel leeg te knijpen waardoor de lege verpakking bij het gewone bedrijfsafval mag.

Een andere belangrijke ontwikkeling in onze branche is de UV-gedroogde autolak. Hiermee kunnen we fors op onze gasrekening besparen. De conventionele lak wordt  in 20 tot 30 minuten op 60 graden gedroogd. De nieuwe lak kan in 5 minuten op 20 graden drogen! Wij zijn één van de testbedrijven van deze nieuwe techniek en kunnen het straks dus ook als een van de eersten in de markt zetten”.

kosten en baten

De Groene Polis, nieuwe lakverpakkingen en UV-gedroogde lakken besparen kosten en hebben ook voordelen voor het milieu. Het betrokken zijn bij nieuwe ontwikkelingen kost tijd en moeite maar levert ook nieuwe klanten en marktkansen op.

organisatie

De maatregelen zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met verzekeraars en de verfleverancier. Ik geef met de Milieubarometer handen en voeten aan duurzaam ondernemen. Dit instrument maakt het tastbaar voor de medewerkers. Ik nodig ze ook uit om met ideeën en opmerkingen te komen. De grafieken van de Milieubarometer hangen in de kantine, zodat de medewerkers ook inzicht hebben in de milieuprestaties van het bedrijf.

 

Autoschade Alderliesten is een Focwa-Eurogarant erkend autoschadeherstelbedrijf.  

Aantal medewerkers: 19 

Internet: www.alderliesten.nl