Dit is een website van Stimular

Kenniscentrum Duurzaam MKB

Duurzaam Ondernemen loont!

Voorbeeld Mediabureau Langeveld & de Rooy

"LED-verlichting sluit aan op onze bedrijfsdoelstelling."

Erik Plomp, Mediabureau Langeveld & de Rooy 

Missie

De klant maakt ons tot wie we zijn. We drukken het meest uiteenlopende grafische werk op het hoogste niveau en we gaan voor de best haalbare kwaliteit. Alle uitgaven worden geproduceerd met zo min mogelijk milieuschade. Dit past bij het duurzame eiland Texel en bij een duurzaam en maatschappelijk betrokken bedrijf.

Maatregelen

Sinds 2009 beschikken we over een moderne en duurzame drukpers. De pers draait alcoholvrij en met biologische inkt, op basis van sojaolie. Het papier is FSC gecertificeerd. Onze stroom is duurzaam opgewekt. 

Onze kantoor- en ontvangstruimte heeft enkele jaren geleden een flinke verbouwing ondergaan. De nieuwe ruime werkplek biedt plaats aan twaalf medewerkers. We hebben bewust gekozen voor energiezuinige verlichting, omdat het aansluit bij onze duurzame bedrijfsdoelstelling. De keuze voor LED-verlichting was snel gemaakt. Tijdens de verbouwing werd de LED-verlichting compleet nieuw ge´nstalleerd.

Kosten en baten

De voordelen van de LED-verlichting zijn dat het mooi licht geeft, waarbij een goede kleurbeoordeling van het drukwerk mogelijk is. LED is energiezuinig, waardoor we de investering binnen acht maanden hebben terugverdiend. LED degenereert veel minder dan TL (veel minder steile curve). Ook levert het zichtbare duurzaamheid op, omdat het in de ontvangstruimte voor klanten hangt. De verlichting is al langer dan vier jaar in gebruik en we zijn er nog steeds zeer tevreden mee.

Organisatie

De eigenaar van ons bedrijf, RenÚ de Lange, heeft destijds Ledlight Europe uitgenodigd om aan bedrijven en andere ge´nteresseerden op Texel een presentatie te geven over LED-verlichting. Omdat we enthousiast waren over de eigenschappen van de verlichting en de terugverdientijd, besloten we om de LED-verlichting van Ledlight Europe af te nemen.

Mediabureau Langeveld & de Rooy is een bedrijf dat de Texelse Courant uitgeeft, maar daarnaast de eigen drukkerij gebruikt voor talloze toeristische uitgaven en het bedienen van de toeristische markt op Texel.

Aantal medewerkers: 24

Internet: http://www.lenr.nl/