Dit is een website van Stimular

Kenniscentrum Duurzaam MKB

Duurzaam Ondernemen loont!

Voorbeeld Organic Flavour Company

"Bewust omgaan met het milieu is voor ons de gewoonste zaak"

Ruud Schouten, Organic Flavour Company

onze missie

Wij willen een toonaangevende rol spelen met smaakprikkelende producten van biologische of biologisch dynamische gecertificeerde teelt. Ons bedrijf voert een efficiŰnte winstgevende bedrijfsvoering rekening houdend met een zo laag mogelijke belasting van het milieu doormiddel van energiebesparende maatregelen en waar mogelijk (her)gebruik van duurzame materialen. Wij beschouwen onze medewerkers als essentieel voor het bedrijf. Zij zorgen voor de continu´teit en ontwikkeling van de onderneming. Onze  medewerkers hebben krijgen ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Wij hanteren Fairtrade principes waarbij respectvol staat voor zorgvuldig omgaan met het milieu, medewerkers, zakenpartners en faire prijzen.

maatregelen

Wij verpakken onze biologische thee van het merk Piramide tegenwoordig op een milieuvriendelijke manier. Dat wil zeggen: in een composteerbare folie die zo de GFT-bak in kan. Het materiaal is te herkennen aan een speciaal logo waarin een kiemplantje de vorm van een kringloop aanneemt. De speciale folie is vervaardigd uit zogenaamde bioplastics. Dit zijn kunststoffen die duurzaam worden geproduceerd uit natuurproducten als suiker, zetmeel en ma´s. Doordat deze grondstoffen ieder jaar opnieuw geoogst kunnen worden, levert toepassing ervan een flinke besparing op in het verbruik van fossiele bronnen. Op dit moment wordt al veel biologische groente en fruit in bioplastics verpakt. Piramide is de eerste in de biologische (kruiden)theebranche die het volledige assortiment op deze manier verpakt. 

kosten en baten

Deze investering levert de nodige milieuwinst op. Fossiele bronnen worden bespaard. De hoeveelheid te verbranden afval neemt af , dit levert een bijdrag aan de vermindering van het broeikaseffect. Onze klanten kopen onze biologische producten niet alleen omdat het lekker en gezond is maar ook vanwege het milieu. Met deze nieuwe verpakking komen we aan de toenemende Ún terechte bezorgdheid over het milieu tegemoet. 

organisatie

Bij de zoektocht naar deze composteerbare folie is nauw samen gewerkt met Natura Packaging te Hengelo.

 

Organic Flavour Company verhandelt, verwerkt en verpakt kruiden en specerijen van biologische teelt.

Aantal medewerkers: 26

Internet: www.ofc.nl