Dit is een website van Stimular

Kenniscentrum Duurzaam MKB

Duurzaam Ondernemen loont!

Voorbeeld Van Willegen Juwelier

"Ons winkelpand brengt kleur en een vriendelijke sfeer in de stad"

Martijn van Willegen

mijn missie

"De samenleving dat ben jij" geldt uiteraard ook voor ondernemen en dat doe ik dan ook bewust. Onze kleurrijke juwelierszaak verrijkt het sobere stadsbeeld. De winkel heeft een spectaculair interieur en we houden regelmatig exposities. Op de stoep staan kunstwerken die een gezellige en vrolijke sfeer scheppen in dit drukke gedeelte van Rotterdam.

maatregelen

Onze verzekeraar stelde het op prijs als onze zaak van rampalen werd voorzien. In plaats van de ontsierende standaard palen heb ik gekozen voor beelden met glasmoza´ek. De beelden, een man en een vrouw die gezellig staan te keuvelen, hebben inmiddels de bijnaam Jut en Jul. De deelgemeente toonde zich enthousiast over ons initiatief en legde het trottoir opnieuw aan. Samen met onze buren werden bloembakken geplaatst.

kosten en baten

De kunstwerken zijn kostbaarder dan standaard betonnen of stalen rampalen. Maar de beelden zijn een mooi visitekaartje voor ons bedrijf. We krijgen veel enthousiaste reacties van onze klanten, de mensen op straat en van media zoals krant en televisie. De kunstwerken hebben een positieve werking op de sfeer rond de zaak. Mensen blijven staan om de beelden te bekijken, aan te raken of te fotograferen. Veel kinderen, maar ook volwassen, liefkozen Jut en Jul door hun armen om de beelden heen te slaan.

organisatie

Chris Ripken heeft voor ons de beelden gemaakt en goed verzwaard zoals de verzekering dit vroeg. De deelgemeente heeft alle vergunningen geregeld en gemeentewerken, brandweer en politie hebben de plaats bepaald waar we de beelden neer konden zetten.

A.P. van Willegen Juwelier is gespecialiseerd in zelf ontworpen sieraden, topjuwelen en de beste merken horloges.

Aantal medewerkers: 7

Internet:
www.juwelier.nu